lördag 13 februari 2016

Kärleksmums till alla hjärtan..

Idag bakade jag supergoda kärleksmums inför alla hjärtans dag. Receptet kommer från en gammal receptbok.

Gör såhär:
  • Smält 125 g smör och rör ihop med 1,5 dl mjölk.
  • Vispa fluffigt 2 ekologiska ägg och 3 dl socker. Sikta i 2,5 msk kakao, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 4,5 dl mjöl.
  • Tillsätt smör-/mjölkblandingen. Vispa och häll sen i en bröad form. In i ugnen ca 20 min i 175 grader.
Glasyr:
  • Smält 75 g smör och häll i 1,5 msk nybryggt kaffe. Låt svalna något.
  • Sikta i 2,5 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 3,5 dl florsocker. Vispa.
  • Häll över kakan och strö på kokosflingor.


Tips: Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar