måndag 22 februari 2016

Kanelbullar med kvarg

Jag blev sjukt sugen på kanelbullar men hade ingen jäst hemma. Det visade sig att det gick minst lika bra utan :)


Kanelbullar (16st):
Smält 75 g smör, häll i 2 dl mjölk och 1 dl kvarg.
Blanda 7 dl mjöl, 3,5 tsk bakpulver och 0,25 dl socker. Tillsätt vätskeblandingen och rör ihop till en deg.

Fyllning (behöver ej blandas):
50 g smör
0,5 dl socker
3 msk vaniljsocker
kanel

Kavla ut degen. Bred på smöret och strö på resten av fyllningen på halva degen. Vik på mitten och dela i lika stora remsor. Rulla ihop bullarna på valfritt sätt.

Övrigt:
1 ägg (pensling)
pärlsocker (garnering)

Pensla på vispat ägg och strö över lite strösocker. In i ugnen och grädda på 200 grader. Klart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar