söndag 31 januari 2016

Ljuvlig sockerkaka med blåbär och citron

Här kommer ett recept på supergod blåbärs- och citron-sockerkaka som jag gjorde i helgen.



Vispa pösigt 3 ekologiska ägg med 2,5 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker. Häll i en blandning bestående av 50g smält svalnat smör och 1 dl mjölk. Blanda i 3-4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och lite salt. Pressa i önskad mängd saft från 1 ekologisk citron, samt riv skalet och tillsätt. Vispa! Blanda sist i ca 2 dl egenplockade blåbär, vispa ej med elvisp utan ta slickepotten och rör runt i översta lagret bara.

Häll ner smeten i bröad form och in i ugnen 200 grader i ca 30 min. Klart! 

Ett tips om man har bråttom och vill få ut sockerkakan ur formen utan att hälften fastnar är att sänka ner underdelen i lite kallt vatten. Torka sen av med en handduk innan du vänder formen uppochner på en tallrik. Lätt som en plätt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar